Laatste Nieuws

Bezoekersaantal

423527
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alle dagen
77
232
654
278158
3820
5803
423527

Your IP: 54.225.57.89
Server Time: 2017-11-22 14:31:21

Historie

De historie gaat terug naar 1962 toen mijn vader Antoon Leferink een kalfje kocht bij de buurman voor 45 gulden.  Dit kalfje werd de stammoeder van een koefamilie die jarenlang op ons bedrijf aanwezig was, samen met nog een andere koefamilie. Toevallig werd ook deze stammoeder bij hetzelfde bedrijf gekocht. De namen waren Sjoukje en Antje.
Toen bleek dat in deze dieren goede nafok zat werden de overige dieren van het bedrijf afgevoerd en werd doorgefokt met deze twee families. En met succes, want jarenlang bleken de bedrijfsproducties de hoogste van de plaatselijke fok- en controlevereniging en later ook van het district.
Hoogste plaats op de landelijke lijst was de 6e plaats wat tevens in dat jaar de hoogste in Overijssel was.

Omdat op een gegeven moment het bedrijf te arbeidsintensief werd, is besloten om het samen te voegen met het bedrijf van mijn zus en haar man. In de praktijk kwam het erop neer dat wij de opfok van het jongvee deden en het fokkerijadvies. Ook op dit bedrijf waren de twee koefamilies de dieren die zich van hun beste kant lieten zien gezien het aantal wat werd ingebracht destijds van een stuk of 10 naar ongeveer 70 nu.
Echter in de loop van de tijd begonnen zich andere koersen te ontwikkelen en uiteindelijk is begin 2010 besloten de bedrijven weer te splitsen. Wij gaan nu zelfstandig kwalitatief hoogwaardig jongvee opfokken zodat ook het plezier hierin blijft bestaan.
De interesse in de holsteinfokkerij is erg groot, vandaar dat ook regelmatig wordt deelgenomen aan excursies naar onder meer Canada, USA , België, Zwitserland  en Duitsland om dit met eigen ogen te kunnen zien en ervaringen op te doen.
Ook mijn vader werkt nog met veel plezier mee en neemt deel aan de opfok en hoopt dat dit nog lang zo mag blijven.

 

historie